Szolgáltatások


Palackozás

Karakteres és illatos pálinkáinkat palackba zárjuk, így juttatjuk el minden pálinkakedvelő barátunkhoz.

Részletek

Bérfőzés

Bérfőzés kedves ügyfeleink részére

Részletek

Tanácsadás

Megfelelő szakértelem és több éves tapasztalat birtokában tanácsadást vállalunk a bérfőzésre és magánfőzésre vonatkozóan.

Részletek

Cefreszállítás

Amennyiben ön elfoglalt, vagy nincs szállítóeszköze, keressen fel minket! Megoldjuk cefréjének főzdénkbe szállítását is.

Részletek

Kereskedelmi főzés

Palackba zárt pálinkáink egytől egyig tiszta, ízesítetlen párlatok, melyek kivétel nélkül érett gyümölcsből készülnek.

Részletek

Pálinkakóstoltatás

Látogasson el pálinkafőzdénkbe, és kóstolja meg az Őrvidéki Pálinkát!

Részletek

Cefrekészítés

A jó pálinka elkészítésének alapja a szakszerű cefrekészítés. Ha betartunk minden szakmai előírást, kiváló minőségű pálinkát kapunk.

Részletek

Irányított erjesztés

Az ellenőrzött körülmények közötti erjesztésnek köszönhetően magas minőségű pálinka alapanyagot hozhatunk létre.

Részletek

Pálinkakóstoltatás


Főzdénkben pálinkakóstolásra is van lehetőség: a pálinkafőzde bemutatása, a pálinkafőző-berendezés működésének és a pálinkafőzés folyamatának ismertetése mellé természetesen megkóstolhatja kitűnő pálinkáinkat.

A kóstolók árai minden esetben magukban foglalják az ásványvíz és pálinkakorcsolya fogyasztását is.

Pálinkáink a kóstolást követően természetesen a helyszínen megvásárolhatók.

Szeretettel várjuk kisebb csoportok, céges és baráti társaságok jelentkezését!

 

Miért igyunk pálinkát?

A pálinka hungarikum; a magyar kultúra és gasztronómia egyik legjelentősebb értéke. S mindezek mellett kiváló élettani hatásai vannak:

  • orvosilag bizonyított a pálinka emésztésjavító és stresszoldó hatása;
  • csökkenti a vér koleszterin szintjét;
  • csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát;
  • csökkenti a magas vérnyomást;
  • köhögés, rekedtség esetén fertőtleníti a gyulladt torkot.

A pálinkakóstolás szabályai:

  • a pálinkát talpas, alul öblös, felfelé szűkülő átlátszó üvegpohárból ("tulipános phárból) a legjobb kóstolni: az alsó öblös rész a pohár közepe felé irányítja az illatokat, így a felső kiszélesedő rész ezt a koncentrált illatot közvetíti a fogyasztó felé;
  • a pálinkát valójában szobahőmérsékleten (17-19 Celsius-fokosan)  kell fogyasztani – ekkor mutatkozik meg leginkább a pálinka aromája;
  • első lépésként vizsgáljuk meg a pálinka színét, tisztaságát, illatát;
  • az igazán jó pálinkát lassan kortyolva, ízlelgetve kell fogyasztani, hogy igazán élvezni lehessen a gyümölcsös zamatát;
  • a pálinka elfogyasztása után végezzünk szárazpróbát: kezünkkel néhány percig melegítsük az üres poharat, majd a poharat szagoljuk meg még egyszer; a pohár belső falán maradt pálinkának köszönhetően érezni fogjuk a pálinka száraz illatát, amely az ital minőségéről árulkodik (ha aroma lenne benne, az az alkohollal együtt elillanna; ha megmarad a gyümölcsillat, a pálinka valóban gyümölcsből készült);
  • a pálinka kóstolásakor (erős alkoholtartalma miatt) nem ajánlott a túl sok fajából összeállított sor;  az ajánlott mennyiség legfeljebb 5-6 fajtájú pálinka;
  • ha többféle pálinkát kóstolunk egymás után, figyeljünk arra, hogy két ital között valamilyen étellel semlegesítsük az ízeket;
  • a pálinkát kis mennyiségben kell fogyasztani; a kis mennyiségnek is elegendőnek kell lennie arra, hogy a pálinka megmutassa valódi erényeit.

További információk: A pálinkafogyasztás szabályai




Vissza az előző oldalra!
BERO COLOR Kft. - Magyar